Hogyan készül a szalámi?

 2013.08.05. 20:42

szalámi.jpgA kolbász készítéséhez nagyon hasonló eljárás a szalámi készítése is, hiszen ennél az ételnél is majdnem ugyanaz az eljárás, és persze az alapanyag, a hús is tulajdonképpen lehet ugyanaz.

A szalámiról tudni kell, hogy akkor áll el a legtovább, hogyha feszesre van töltve. A kolbásszal ellentétben azonban a szalámi egyik végét még a töltés előtt meg kell kötni vékony zsineggel. Az is nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük azt, hogy minél vastagabb a szalámi, és amibe beletöltjük, annál kevesebbet fog veszteni a füstölés folyamata során a súlyából, és nedvességtartalmából.
Amint elkészültünk a töltéssel, ugyanúgy kell elkötni a végét mint az elejét, majd érdemes felakasztani, és végigsimítani cukros vízbe mártott kézzel. Ettől ugyanis az esetleges lyukak is bezárulnak, valamint a szalámi külseje is sokkal gusztább lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszkedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr215446593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása