Egy olyan blogon, ahol a kolbászokról esik szó, talán érdemes egy-két gondolatot arról is megemlíteni, hogyan készül ez a magyaros étel.
Fontos tudni mindenekelőtt, hogy a kolbászba töltendő húst nem szabad megmosni, hiszen ekkor hamarabb megromlik majd a készétel. Azt talán említeni sem kell, hogy a húsról minden inat, porcot, véres részt, és mócsingot el kell távolítani még a darálás előtt. Sok kolbászkészítő tapasztalata, hogy a mű-, vagy hagyományos belet, amibe a kolbászt töltjük, érdemes langyos vízben tárolni egészen a töltésig, hiszen így megőrzi rugalmasságát, és nem szárad ki.
Nem árt tudni, hogy a kolbászok a füstölés során veszítenek a víztartalmukból, így "összébb mennek", ami azt jelenti, hogy minél tovább füstölünk egy kolbászt, annál jobban megszikkad. Szintén lényeges a töltési folyamatnál, hogy egészen olyan keményre töltsük a kolbászt, amíg a bél engedi, hiszen minél keményebb, annál kevésbé szottyad össze. Amikor készen vagyunk a töltéssel, ne zsineggel kössük el a kolbász végét, hanem a műbélen tekerjünk néhányat, és csomózzuk meg.
Hogyan készül a kolbász?
2013.08.05. 20:27A bejegyzés trackback címe:
https://kolbaszkedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr325446556
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.