Sokan szeretik sokan nem. Ez csak attól függ kinek milyen ízlése van! Sokat hallottam már olyan emberekről akik az elkészítése miatt nem szeretik, vagy éppen ahogy csinálják amiatt pártolnak el tőle vagy épp hozzá sem nyúlnak. De azonban mi Magyarok nagy többségben (itt elsősorban a férfiakra gondolok) nagyon szeretik a különböző ízű kolbászokat. De vajon hogyan is készül és miből van a kolbász? Elsősorban megjegyezném, hogy itt egy receptet írnák le, és ez csak egy család sajátja, és ez változhat szinte minden megyerészben.
„ A kolbász mű vagy disznóbélbe van töltve, és alapját a darált hús adja. Fűszerezése fokhagymával, sóval, köménnyel, borssal és fűszerpaprikával van megoldva. Füstöléssel tartósítják, és a szokások szerint 1 kg nyers húshoz 1.5 dkg fűszert kevernek.”
Ez hát a kolbász.